Masterclass Burn-Out Coaching

candle, light, candlelight-2038736.jpg

Meer dan 15% van onze actieve bevolking heeft te maken met het probleem burn-out. Recente peilingen geven nu al aan dat er 33% meer mensen zijn met enorme psychische klachten na de huidige moeilijke covid periode.

Rust voor het Brein met de Polyvagaal Theorie

Maak kennis met de Polyvagaal Theory! Kijk hoe jouw zenuwstelsel eruit ziet. Welke signalen geeft jouw zenuwstelsel je? Deze training is een verkenning van stressbestendigheid, veerkracht, zelfregulatie en coregulatie, connectie en efficiëntie.

Een nieuw inzicht: “Verzorg je Vagus”

ai generated, self-knowledge, mask-8470562.jpg

In de zoektocht naar effectieve benaderingen van stressmanagement is de Polyvagaaltheorie naar voren gekomen als een fascinerend raamwerk dat diep inzicht biedt in de complexe dynamiek van ons zenuwstelsel. Ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, onthult deze theorie het verbluffende samenspel tussen se onderdelen van ons autonoom zenuwstelsel en hoe ze reageren op stressoren in onze […]

Activeer Je Nervus Vagus

Lange tijd zochten we het antwoord op stress- en angstklachten in onze hersenen. Recent onderzoek toont dat we verder moeten kijken dan dat. Cruciaal is de nervus vagus (de ‘zwervende hersenzenuw’), die door je hele lijf loopt en contact heeft met al je organen.

Rust Voor je Brein

Ons brein staat bijna altijd aan. Die voortdurende overprikkeling is niet alleen dodelijk voor onze creativiteit, maar kan op langere termijn ook stress en burn-out veroorzaken.

10 Tips om een Burn-Out te Vermijden

tips, tricks, tips and tricks-4905013.jpg

Pericles was al met gezondheid bezig. Hij gaf er een positieve definitie aan. Gezondheid betekent veel meer dan de afwezigheid van ziekte. ‘Health is that state of moral, mental and physical well-being, which enables man to face any crises in life with the upmost facility and grace’ (Pericles). Lees deze tips met een positieve ingesteldheid. […]

Er is Niets Mis met Stress… En een Verzorgd Brein

Succes is meer dan materie. Succes heeft te maken met het bereiken van doelen. Wat zijn je doelen? En vooral dan, wat zijn je lange termijn doelen? Betekent dat een goede gezondheid, een goede relatie, kinderen die van hun ouders houden, een goed boek schrijven, een uitvinding doen, liefde voelen voor iemand, voldoende goede sociale relaties, flexibel en creatief door het leven gaan.