VOV

Wij zijn lid van deze beroepsvereniging voor trainers, opleiders en coachers en geven op hun tweejaarlijks congres een presentatie rond persoonlijkheid en efficiëntie.

De International Stress Management Association is een non-profit organisatie, gewijd aan het bereiken van een minder stressvolle wereld. ISMA streeft ernaar de kwaliteit van stressmanagement aanbod te verbeteren, een netwerk van professionals te vormen en de toepassing van methodisch betrouwbaar onderzoek op verschillende interdisciplinaire stressmanagementgebieden te bevorderen.

PVI

In 1994 introduceerde Stephen Porges de revolutionaire polyvagaaltheorie, een inzicht dat de daaropvolgende tien jaar gestaag werd omarmd door een nieuwe generatie toonaangevende traumatherapeuten. Voor deze innovatieve behandelaars, en de daaropvolgende generaties artsen, ontsloot de polyvagaaltheorie de complexiteit van ons zenuwstelsel en legde het voor het eerst verbanden tussen ons gevoel van veiligheid en gedrags- en communicatiepatronen.

PVT vormde niet alleen een verklaring voor effectieve lichaamsgebaseerde benaderingen, maar opende ook de ‘zwarte doos’ van ons zenuwstelsel. Het creëerde een cruciale link tussen ons gevoel van veiligheid en hoe we ons gedragen en communiceren. Vergeet gangbare opvattingen over stress en welzijn, want Porges biedt een nieuwe kijk op de menselijke respons op trauma en stress. Ontdek de diepgang van PVT en omarm het als een waardevolle gids naar innerlijke balans en emotionele veerkracht. Het is tijd om de impact van Porges te verkennen en de weg naar welzijn met vertrouwen tegemoet te treden.

Daarom werd het Polyvagal Institute, een non-profitorganisatie, gelanceerd als middel om deze trend te bevorderen. De missie van dit instituut is het bevorderen van sociale communicatie en connectiviteit, het faciliteren van onderzoek, het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en het aanbieden van onderwijs over dit nieuwe begrip van het lichaam/geest-systeem.

Different is fier lid te zijn van deze polyvagale “fmilie” en woont regelmatig hun lessen en congressen bij.

De Polyvagaaltheorie is omarmd door therapeuten omdat het nieuwe inzichten biedt omtrent het ontstaan en verwerken van trauma. Het stelt hen in staat om mogelijke interventies te ontwikkelen om mensen met sociale, psychiatrische en gedragsstoornissen te kunnen helpen (niet alleen trauma maar bijvoorbeeld ook angst, depressie en autisme).

Voorbeelden zijn: zorgprofessionals, hulpverleners in de GGZ (psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen e.a.), therapeuten die werken met EMDR, yoga, mindfulness, haptotherapie, opstellingen of lichaamsgerichte behandelmethodes; fysiotherapeuten, logopedisten, vaktherapeuten, relatie- en gezinstherapeuten, kindertherapeuten, maatschappelijk werkers.

Ben je op zoek naar een therapeut, psycholoog, coach die werkt met deze Polyvagaaltheorie, kijk dan op de Professionals lijst voor een overzicht. Al zijn therapeuten als eerste begonnen de inzichten uit de Polyvagaaltheorie praktisch toe te passen, ook andere groepen uit de samenleving zouden er veel baat bij kunnen hebben. De Polyvagaaltheorie is vooral interessant voor mensen die met mensen werken:

Voorbeelden zijn: coaches, politie, brandweer.

Onderwijs en onderzoek: de Polyvagaaltherorie biedt een relatief nieuw denkraam voor de gedragswetenschappen.Bedrijfsleven: inzichten uit de Polyvagaaltheorie kunnen ingezet worden voor burnout preventie, beter communiceren, beter werken in teams.

Geïnteresseerde particulieren: meer begrip van en controle over het eigen gedrag, een beter begrip van anderen. Ook bedoeld voor mantelzorgers bijvoorbeeld.

Different is lid en kan via lessen en coaching deze doelen helpen bereiken.

Overige partners