Stressmanagement

Virtuele Workshops

HomeTrainingVirtuele Workshops

FREEZE

Professioneel trainen en coachen en omgaan met trauma's

FREEZE : WANNEER VECHTEN OF VLUCHTEN ONMOGELIJK IS

Kom je soms in een situatie terecht waar je met de beste wil van de wereld niet meer kunt aan ontsnappen? Heb je trauma's meegemaakt of ben je ooit erg bang of woedend geweest zonder dat je wist wat dan nu uitgelokt had? Heb je soms een "vreemd" gevoel van binnen? Vind je contacten weleens gevaarlijk? Lijd je soms aan onbegrijpelijke pijn, stoornissen en allergieën, pijn in het maagdarmstelsel of allerlei vreemde verschijnselen? Weet dat veel mensen hun leven lang blijven sukkelen na een vroeger trauma. En weet dat die klachten alsmaar blijven toenemen. Het goede nieuws is dat we je op deze avond veel technieken zullen aanrijken om deze problemen aan te pakken. Weg met al die nare herinneringen.

Een oermens die een leeuw zag kon ervoor kiezen om te vechten of te vluchten. Er is echter ook de bevriezingsreactie mogelijk die kan plaatsvinden vlak voor het gevecht of de vlucht. Moderne mensen worden uiteraard zelden geconfronteerd met een hongerige leeuw. Er zijn tegenwoordig andere levensbedreigende gevaren: oorlog, marteling, pandemie, posttraumatische stresssyndromen, criminaliteit en vooral oude trauma's en gevaren. Deze FREEZE reacties kunnen ook optreden terwijl we op het punt staan ​​een nieuw project aan te nemen, of te spreken in het openbaar, na een pijnlijke boodschap, of een grote ruzie. De angst kan ons dan volledig gegijzeld houden.

Dan gebeurt er iets heel akeligs. We verliezen energie en ervaren immobilisatie, collaps, bewustzijnsverlaging, paralyse, enorme angst, gedaald metabolisme en de gevolgen van gedaald zuurstof in ons bloed. De paradox is dat we in die gevaarlijke toestanden erg veel energie hebben, maar we zijn niet in staat die te gebruiken. We bevriezen. Energie kan zich niet opstapelen. Als je een lamp onder stroom zet moet ze branden, zoniet springt ze stuk.

En dat gebeurt ook met ons. We moeten op één of andere manier die energie kwijt. Zoniet kunnen akelige ziekten optreden: van depressie tot kwaadaardige dingen, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en spijsverteringsstoornissen.  Het bloed trekt weg uit onze bloedvaten en we staan soms op het punt ​​flauw te vallen. Onze hersenschors kan niet meer functioneren, we kunnen niet meer denken, we voelen geen pijn of koude maar zijn totaal immobiel. Dat is FREEZE.  Dus met een set technieken kunnen we je van al die nare ervaringen bevrijden. Dan ga je vrij en ongedwongen door de wereld.

 

Ken je de triggers en associaties die ons in FREEZE brengen?

Heb je zelf  meegemaakt dat je in freeze gaat, op het moment dat je alert moet zijn?

Ken je de taal van jouw lichaam en van jouw cliënten, patiënten of relaties bij FREEZE?

Ken je de reacties van jouw zenuwstelsel op het ogenblik van een FREEZE moment?

Heb je dat al meegemaakt: een cliënt, patiënt of connectie die plots in FREEZE gaat?

Heb je zelf trauma's, grote angsten of woedeaanvallen meegemaakt in jouw leven?

Voel je soms de energie uit je lichaam wegtrekken?

Ken je de verschillende soorten van freeze?

Wil je eenvoudige hulpmiddelen ( biofeedback)?

Raak je soms mensen aan met je ogen? Ben je soms te intrusief?

Voel je je soms schuldig of beschaamd?

Weet je wat je vooral niet mag doen?

Ken je mensen die in team of op een bijeenkomst nooit deelnemen aan het gesprek?

 

Dan is deze opleiding iets voor jou. Dan ken je een set hulpmiddelen om bevrijd door het leven te gaan. Dan kun je die technieken toepassen altijd en overal: in het verkeer, bij moeilijke gesprekken, en discussies, op onverwachte momenten? Er is geen voorkennis vereist. Maar voor mensen die geen voorkennis hebben van de theorie rond de zwervende zenuw is een individueel zoom gesprek van een uur vooraf echt wel aangeraden.

WANNEER? 12 januari 2021: virtuele zoom sessie van van 19-21u.

HULPMIDDELEN? Hand-outs, gesloten facebook community. 

UW INVESTERING? 75 euro ex BTW of 125 euro ex BTW voor de opleiding en een uur zoom gesprek voor of na de training. Mensen die inschrijven voor 31/12 op de training over ons zenuwstelsel mogen deze avond GRATIS meemaken.

HOE INSCHRIJVEN? Stuur dringend een mail naar l.swinnen@pandora.be of klik hier en vul jouw facturatiegegevens en eventueel BTW nummer in.asterclass is altijd in een mum van tijd volzet.

WANNEER?  12 januari 2021: virtuele zoom sessie van van 19-21u.

HOE INSCHRIJVEN?: stuur dringend een mail naar l.swinnen@pandora.be of klik hier en vul jouw facturatiegegevens en eventueel BTW nummer in.  

 

Schrijf je in