Stressmanagement

Nieuws

HomeNieuws

Tine Swyngedouw

Tine Swyngedouw

Focusing is de rode draad doorheen haar werk en haar leven. Het is contact maken met je innerlijke ervaringsstroom en zo je eigen levensrichting vinden en meer in verbinding met jezelf en met anderen leven. Ze begeleidt mensen op deze tocht naar zichzelf en een leven dat beter klopt met wie ze echt zijn.
Ze is opgeleid tot klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut aan de KU Leuven. Daarna bleef ze zich bijscholen in de domeinen die haar nauw aan het hart liggen. In oktober 1993 startte ze haar eigen privépraktijk voor psychotherapie. Ze is gespecialiseerd in het werken met depressie, verlies, rouw, trauma, stress, chronische pijn en moeheid en kanker. Doorheen de jaren is het uitgegroeid tot een zeer gevarieerde praktijk waar je ook terecht kunt voor supervisie, workshops Focusing en opleiding. Ze is gespecialiseerd in Inner Relationship Focusing, Interactive Focusing en werken rond levenskwaliteit. Ze is auteur van enkele artikels, hoofdstukken van boeken en het boek ‘Focusing. Leven in verbinding met je innerlijk kompas.’ Ze werkt in het Nederlands en het Engels. Ze heeft twee jongvolwassen dochters.

Swyngedouw, T. (2022) Focusing: Leven in verbinding met je innerlijk kompas. Tielt: Lannoo

Swyngedouw, T. (2022) Cliëntgericht-experiëntiële psychotherapie bij kanker of een chronische ziekte: werken aan levenskwaliteit via het experiëntiële lichaam. Tijdschrift Klinische Psychologie, 52(2), 171-179.

Swyngedouw, T. (2019) Focusing. Je lijf als bron van innerlijke wijsheid. In N. Cardinaels & L. Goossens (red.) Ruimte maken voor lichaam en geest in therapie (pp. 94-98). Leuven: Acco.

Swyngedouw, T. (2019) Experiëntieel Creatief Werken. Het verbinden van de lichamelijke wijsheid met het creatieve proces. In N. Cardinaels & L. Goossens (red.) Ruimte maken voor lichaam en geest in therapie (pp. 99-103). Leuven: Acco.

Swyngedouw, T. (2019) Interactive focusing als voorbeeld van RELIFO (Relating, Listening and Focusing instructions). Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, 57, 1, 11-22. https://www.tpep.nl/artikel/2385/

Swyngedouw, T. (2018) TAE - Thinking At the Edge. Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, 56, 3, 153 - 166. https://www.tpep.nl/artikel/2362/

Swyngedouw, T. (2015) Helping children (and adults) to find their inner home. The Folio, a journal for focusing and experiential therapy, XXVI, 1, 137-144. https://focusing.org/sites/default/files/2021-08/Swyngedouw2015.pdf