dr. L. Swinnen - Stress Management Consultancy

contact

Dr. Luc Swinnen
Different BVBA
+32 (0)9 377 71 62
+32 (0)475 73 06 14
info@stressmanagement.be

Ondernemingsnummer:
BE 0461_: 390 891

Meting pesten en geweld

Beknopte omschrijving

Met de wet van 1992 en 1995 op ongewenste intimiteiten en de recente wet van 2002 zijn de thema’s rond pesten, plagen en grensoverschrijdend gedrag sterk in de belangstelling gekomen. De wet bevordert natuurlijk eerst en vooral preventieve maatregelen. Zo worden organisaties aangespoord om deze risico’s snel op te sporen en een risico-analyse te maken zodat de risico’s goed beheerst en aangepakt worden.

Vandaar het belang dat bij elke vaststelling van pestgedrag binnen de organisatie een meting van de intensiteit en de ernst, alsook van de oorzaken wordt gedaan.

Methodolgie

Different heeft een eigen methodiek ontwikkeld en een vragenlijst opgesteld. Zo beschikt Different al over een zeer uitgebreid referentiebestand van onderzochte personen. Dit maakt normering en vergelijkingen mogelijk om uw organisatie beter te situeren.

Er wordt dus gewerkt met gevalideerde vragenlijsten, waarbij iedereen die werkzaam is binnen een bepaalde afdeling of de hele organisatie wordt bevraagd.

Rapportering

Na analyse geeft het rapport zicht op het in de organisatie aanwezige “pestgedrag”, dat vergeleken en gebenchmarkt wordt met een database van duizenden subjecten, verspreid over diverse sectoren. Na deze analyse kan men het bedrijf positioneren op nationaal en internationaal vlak, en kent men de afdelingen waar de grootste problemen aanwezig zijn, men heeft dan ook weet waarop acties moeten gericht worden.

In het rapport worden aanbevelingen verstrekt in verband met de te voeren procedures, zowel op psychologisch als wettelijk vlak.

Product in de kijker

Burn-Out Coach : 22/02, 01/03, 22/03, 29/03/2019

Eén op de 3 werknemers ervaart een hoge spanning ...

Nieuws

 meer nieuws

Het Nieuwe boek van Luc Swinnen

Bij het organiseren van dit symposium verschijnt ook een nieuw boek van Dr. L. Swinnen : "WAAROM WIJ VREEMDGAAN EN PARACHUTESPRINGEN. ONS ONBEGRIJPELIJKE BREIN"

Een kantoorliefde starten, fastfood eten, parkeren op de ...

Ik zing want ik ben gelukkig of ben ik gelukkig omdat ik zing?

 

 

Een van mijn cursisten volgt dansles, om zich te ontspannen. Eens geen yoga of Tai Chi, maar “iets” anders. Ze is opgetogen. Ze groeit en beweegt zich vol gratie. En daardoor ...

Ik verveel me ziek en toch ben ik uitgeput

‘Mijn chef wil alles zelf doen. Ik heb niets omhanden en verveel me dood op het werk. En toch kom ik ’s avonds uitgeput thuis. Ik kan alleen nog TV kijken ...

schrijf hier in op

onze nieuwsbrief

e-mail

© 2018 dr Luc Swinnen, consulent stress management Creatie: Stardekk ×