dr. L. Swinnen - Stress Management Consultancy

contact

Dr. Luc Swinnen
Different BVBA
+32 (0)9 377 71 62
+32 (0)475 73 06 14
info@stressmanagement.be

Ondernemingsnummer:
BE 0461_: 390 891

Meten van stressklachten

Beknopte omschrijving

Het meten van stressklachten is een meer symptomatische benadering van aanwezigheid van stress in een bepaalde afdeling of onderneming. Meestal wordt de vragenlijst aangewend als men reeds druk ervaren heeft binnen een afdeling of onderneming.Het is het ideaal instrument voor reactief optreden en reeds bestaande stress weg te werken.

Methodologie

Gezondheidsvragenlijsten:
We meten zowel de lichamelijke, emotionele, verstandelijke klachten en de gedragsveranderingen die optreden ten gevolge van stress. We kunnen ook de General Health Questionnaire gebruiken.

Bepaling van de stressgevoelige medewerkers:
Via een speciale vragenlijst wordt een inzicht bekomen welk percentage van het bedrijf gevoelig is aan stress en waar de knelpunten zich voornamelijk situeren.

Rapportering

Na analyse van de verkregen data, wordt een gedetailleerd rapport opgemaakt. Dit geeft een volledig overzicht van de criteria die tot gerapporteerde stressklachten leiden.
Bovendien worden hierbij een reeks knelpunten aangestipt en aanbevelingen geformuleerd. Die moeten de onderneming in staat stellen om de gepaste maatregelen te treffen.

Product in de kijker

Burn-Out Coach : 22/02, 01/03, 22/03, 29/03/2019

Eén op de 3 werknemers ervaart een hoge spanning ...

Nieuws

 meer nieuws

Het Nieuwe boek van Luc Swinnen

Bij het organiseren van dit symposium verschijnt ook een nieuw boek van Dr. L. Swinnen : "WAAROM WIJ VREEMDGAAN EN PARACHUTESPRINGEN. ONS ONBEGRIJPELIJKE BREIN"

Een kantoorliefde starten, fastfood eten, parkeren op de ...

Ik zing want ik ben gelukkig of ben ik gelukkig omdat ik zing?

 

 

Een van mijn cursisten volgt dansles, om zich te ontspannen. Eens geen yoga of Tai Chi, maar “iets” anders. Ze is opgetogen. Ze groeit en beweegt zich vol gratie. En daardoor ...

Ik verveel me ziek en toch ben ik uitgeput

‘Mijn chef wil alles zelf doen. Ik heb niets omhanden en verveel me dood op het werk. En toch kom ik ’s avonds uitgeput thuis. Ik kan alleen nog TV kijken ...

schrijf hier in op

onze nieuwsbrief

e-mail

© 2018 dr Luc Swinnen, consulent stress management Creatie: Stardekk ×