dr. L. Swinnen - Stress Management Consultancy

contact

Dr. Luc Swinnen
Different BVBA
+32 (0)9 377 71 62
+32 (0)475 73 06 14
info@stressmanagement.be

Ondernemingsnummer:
BE 0461_: 390 891

Meten van oorzaken van werkstress

Beknopte omschrijving

In de voorbereidende fase wordt besproken waar zich mogelijk problemen inzake stress voordoen en welke organisatiedelen ten gevolge daarvan moeten gemeten worden.

 

Op die manier beschikt de organisatie over een nulmeting en kan in de toekomst steeds worden nagegaan of de genomen maatregelen efficiënt waren. Dit gebeurt dan door regelmatige metingen (meestal (half)-jaarlijks of tweejaarlijks), naargelang de noodzaak en behoefte.

Methodologie

Different beschikt over een jarenlange ervaring in de functionele risicoanalyse in bedrijven.
Er worden enkel internationaal befaamde en voor onze taalgebieden gevalideerde onderzoeksinstrumenten gebruikt. Different vergadert regelmatig met internationale stressspecialisten om data en vergelijkingspunten te optimaliseren en op alle vlak een vergelijking mogelijk te maken. Dit laat toe een stressindex te bepalen om nadien de oorzaken van stress op een preventieve manier te lijf te gaan.

Er wordt dus gewerkt met gevalideerde vragenlijsten, waarbij iedereen die werkzaam is binnen een bepaalde afdeling of de hele organisatie wordt bevraagd.

Wat wordt er gemeten?

  • De oorzaken die aan de grondslag liggen van stressbeleving.
  • De intensiteit van de beleving van bovengenoemde stress.

Rapportering

Na analyse geeft het rapport zicht op een “stressindex”, die vergeleken en gebenchmarkt wordt met een database van 60.000 subjecten over diverse sectoren. Na deze analyse kan men het bedrijf positioneren op nationaal en internationaal vlak, en kent men de afdelingen waar de grootste risico’s aanwezig zijn, men heeft dan ook weet van sterktes in het bedrijf.

In het rapport worden aanbevelingen verstrekt om nadien de oorzaken van stress op een preventieve manier aan te pakken. Men maakt kennis met een aantal concrete actiepunten en prioriteiten.

Product in de kijker

Brain based resources - symposium op 13/06

RESOURCES FOR A RUMINATING BRAIN

 (THE BRAIN IN MIND)   

 

Op ...

Nieuws

 meer nieuws

Congres op 13/06/2019

FROM SYNAPSE TO NEURON TO BRAIN...TO OUR PLACE IN THE WORLD

Op 13 juni vindt ons nieuw congres plaats over het brein.  Op die dag heb je de unieke kans ...

Het Nieuwe boek van Luc Swinnen

Bij het organiseren van dit symposium verschijnt ook een nieuw boek van Dr. L. Swinnen : "WAAROM WIJ VREEMDGAAN EN PARACHUTESPRINGEN. ONS ONBEGRIJPELIJKE BREIN"

Een kantoorliefde starten, fastfood eten, parkeren op de ...

Ik zing want ik ben gelukkig of ben ik gelukkig omdat ik zing?

 

 

Een van mijn cursisten volgt dansles, om zich te ontspannen. Eens geen yoga of Tai Chi, maar “iets” anders. Ze is opgetogen. Ze groeit en beweegt zich vol gratie. En daardoor ...

schrijf hier in op

onze nieuwsbrief

e-mail

© 2019 dr Luc Swinnen, consulent stress management Creatie: Stardekk ×