dr. L. Swinnen - Stress Management Consultancy

contact

Dr. Luc Swinnen
Different BVBA
+32 (0)9 377 71 62
+32 (0)475 73 06 14
info@stressmanagement.be

Ondernemingsnummer:
BE 0461_: 390 891

Open trainingen

CONGRES 8/10/2020 : Het brein in de 21ste eeuw

CONGRES OP 08/10/2020: HET BREIN IN DE 21ste EEUW

Op 8/10 organiseren we ons 7de congres : Het brein in de 21ste eeuw. In de voormiddag zal de nadruk vooral liggen op hulpbronnen en resources die dan onmisbaar zullen zijn. In de namiddag zullen we allemaal een inkijk kunnen nemen in de 21ste eeuw met zijn AI, robots, exoskeletten, sensoren in kledie en wearables. Wat heeft zin en wat niet? hoe kunnen we ons het best voorbereiden. En wat doen we om ons brein aan te passen en in conditie te houden. Want al deze technische snufjes zijn wellicht helemaal geen bedreiging voor de mensen die over een vitaal brein beschikken. En daarbij zal dit congres je zeker helpen.

Kunnen we onze persoonlijke effectiviteit vergroten, bijvoorbeeld om creatieve problemen op te lossen?
Kunnen we ontwikkeling van mentale vermogens verbeterenom slimmer en vindingrijker te worden? Je kunt je hersenen gedurende het hele leven trainen, waardoor je in de toekomst snel beslissingen kunt nemen en je vaardigheden vergroten.

Hoe passen we ons aan? Want de omgeving zal blijven veranderen. Vitale hersenen zullen absoluut nodig zijn. 

 

ONZE SPREKERS

GINA PEETERSbeter bekend als Geena Lisa, is onze nieuwe congresvoorzitster. Gina heeft haar carrière als presentatrice, omroepster en actrice een andere wending gegeven en is nu coach bij de VRT. Ze geeft cognitieve gedragstherapie, staat in voor stress-en burnoutpreventie en geeft hartcoherentietrainingen. “het is goed om te durven evolueren en te kijken wat je energie geeft.” 

FONS LEROY stond meer dan 10 jaar aan het hoofd van de VDAB. Niemand is beter geplaatst om te beschrijven hoe artificiële intelligentie ons werk en onze manier van denken zal veranderen.
“Een derde van de jobs in 2030 bestaan nu nog niet”.
"Robots zijn onze nieuwe collega’s."

NATHALIE VAN RENTERGHEM is facilitator, trainer en acteur. Bij het leiding geven en in gesprekken is elke invalshoek van belang. Iedereen is verschillend en kan de kwaliteit van dialoog, overleg en besluiten optimaliseren. Het is ‘deep’ omdat het verder gaat dan vele traditionele facilitatie methodieken. Nathalie brengt deze belangrijke materie op een boeiende en interactieve manier met oefeningen en ook met de nodige humor. De methode wordt in 20 landen in de hele wereld toegepast in diverse velden: bedrijfsleven, onderwijs, zorg, bemiddeling, gezinsbegeleiding, partnercounseling, politiek.

 

Voor de maaltijd presenteren we jullie een verrassing als aperitief. LUC VAN IMSCHOOT is lachanimator. Smeer je lachspieren. Het eten zal des te beter smaken.

Dr. LUC SWINNEN  voorstellen is overbodig. Hij is specialist in de studie van de werking van het brein, van burn-out en stressmanagement. Reeds 20 jaar. Hij is tevens auteur van 7 boeken en is een gekend spreker nationaal en internationaal. Hij is organisator van lezingen, van seminars en van dit congres. ( Uiteraard met de hulp van Eddy Vandenbriele die alle papierwerk voor zijn rekening zal nemen).

 

Keynote PRODESSOR DR ROSA MARIO BANOS  is professor psychopathologie aan de Universiteit van Valencia en hoofd van het LabPsiTec-Valencia Research Group. Zij is tevens Vicepresident en hoofd van diverse Spaanse en Europese researchprogramma’s i.v.m. cybertherapie. Ze werkt aan onze mentale gezondheid en coaching technieken via informatica en communicatietechnieken. Zij is auteur van meer dan 300 artikels en boeken in dit domein. Als internationaal expert in deze materie hebben we haar vanuit Valencia naar Brussel gehaald. In het huis van de toekomst dan nog wel. Alles wordt interactief en humoristisch gebracht.

 

ONZE LOCATIE

We verhuizen van Gent naar Het Huis van de Toekomst in Vilvoorde. Hier kun je aan de lijve ondervinden hoe vooruitgang in technologie en communicatiemiddelen de samenleving maar vooral het individu en zijn het brein drastisch zal veranderen. Alles is er tot in de puntjes verzorgd. Mooie zaal; onthaal, catering en uiteraard een schtterend congres. Parking is er in overvloed.
Adres: Indringingsweg 1, 1800 Vilvoorde

 

PROGRAMMA

10.00 – 10.15 Inleiding van het Congres door Gina Peeters.

10.15 – 11.00 Fons Leroy : hoe zal artificiële intelligentie de arbeidsmarkt revolutioneren ? Zal on brein kunnen volgen ?

11.00 – 12.00 Nathalie Van Renterghem belicht Deep Democracy. Een moderne vorm van communicatie.

12.00 - 12.25 Luc Van Imschoot. Een beter aperitief konden we jullie niet aanbieden.

12.25 - 12.30 Samenvatten en afsluiten van de ochtend door de congresvoorzitser.

 

12.30 – 13.30 Broodjeslunch met soep en drankenbuff en muzikaal intermezzo 

13.30 – 14.30 Luc Swinnen : lessen voor ons brein in de 21ste eeuw. Veerkracht in de toekomst, burn-out aanpakken, de zwervende zenuw en een aantal resources waarover we zullen moeten beschikken. Ons brein is een netwerk dat alles te bieden heeft. Even resetten en ook ons autonoom zenuwstelsel aanpakken. Een gamma praktische tips.

14.30 – 15.00 Koffiepauze met versnaperingen. 

15.00 – 16.00 Keynote Prof Dr Rosa Maria Banos spreekt over “Mental Health and Technologies : a relationship with a promising future.” Prof Banos zal ons op een onderhoudende wijze uiteenzetten hoe internet, smartphones, sensoren, virtual reality en augmented reality bruikbare tools zijn die sterk bijdragen om ons brein vitaal te houden. Je zult versteld staan van hoe de nieuwe technologie iedereen die werkzaam is met het mentale welzijn van zijn cliënten en patiënten kan ondersteunen.

16.00 – 16.30 Q&A en afsluiting van het Congres. 

De psycholoog- muzikant-zanger Jo Geboers ( Low land Home) luistert muzikaal het congres op.  

  

 INVESTERING

Vroegboekkorting: tot 30 april wordt een aanzienlijke vroegboekkorting toegekend. Dan betaal je all-in 325 euro plus BTW.

Nadien betaal je 375 euro plus BTW.

Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar  eddy.vandenbriele@telenet.be

Vermeld dan jouw naam en adres, eventueel firmanaam en BTW en vergeet vooral niet je telefoon te vermelden. Eddy zorgt voor een feilloze afwerking.

  


 


  

 

 

  


< terug naar overzicht

Product in de kijker

MOVING MINDS
Wetenschappers hebben in ons brein een aantal netwerken geïdentificeerd die verafgelegen hersendelen met elkaar verbinden. Zo hebben we een soort rustnetwerk dat lekker actief is als je aandacht naar binnen gericht is. Je zit bijvoorbeeld rustig op een bank in de zon en plots krijg je werkelijk briljante invallen. Dit netwerk is is onontbeerlijk bij goed leiderschap en ook bij efficiënte coaching. Maar hoe activeren we het? Je bent niet actief bezig met een taak, maar wel heel creatief en empathisch.

Nieuws

 meer nieuws

MOVING MINDS

Reeds lang weten we dat we moeten spreken van breinnetwerken en niet van knopjes of gebieden in het brein en ook niet uitsluitend over oerbrein, zoogdierenbrein of modern brein, of links ...

Ik verveel me ziek en toch ben ik uitgeput

‘Mijn chef wil alles zelf doen. Ik heb niets omhanden en verveel me dood op het werk. En toch kom ik ’s avonds uitgeput thuis. Ik kan alleen nog TV kijken ...

Burn-Out Coach : 6,13, 20 en 27 september 2019

Burn-Out Coaching

 

Eén op de 3 werknemers ervaart een hoge spanning op het werk en in hun privé – leven. Dit gaat met allerlei klachten gepaard.   Die klachten kunnen zeer ingrijpend zijn ...

schrijf hier in op

onze nieuwsbrief

e-mail

© 2020 dr Luc Swinnen, consulent stress management Creatie: Stardekk ×