dr. L. Swinnen - Stress Management Consultancy

contact

Dr. Luc Swinnen
Different BVBA
+32 (0)9 377 71 62
+32 (0)475 73 06 14
info@stressmanagement.be

Ondernemingsnummer:
BE 0461_: 390 891

Trainingen

Veerkracht : van theorie naar praktijk. Interactieve workshop op 16/11 - € 0,00

VEERKRACHT: VAN THEORIE NAAR PRAKTIJK

There is a crack, a crack in everything 
That’s how the light gets in
( Leonard Cohen)

 

Op 16/11 organiseren we een ganse dag over veerkracht:

Heb je last van informatie overload?
Ben je snel vermoeid?
Heb je regelmatig klachten van pijn of van emoties die je overweldigen?
Wil je meer efficiënt zijn op je werk?
Wil je gewapend zijn tegen stress en burn-out?
Wil je weten hoe de werking van het brein je daarbij kan helpen?
Wil je die vervelende mails nu eens eindelijk allemaal beantwoorden?
Wil je tijd maken voor jezelf, je relatie, jouw kinderen en vrienden?
Wil je werken aan je fysieke, mentale en psychische veerkracht?
Wil je meer plezier op je werk?
Wil je weten wat je moet doen als je lang overbelast bent door werk of stress?
Wil je nu eindelijk je veerkracht meten met een wetenschappelijk en praktische vragenlijst?
Wil je daar eventueel zelf mee aan de slag?
heb je soms last van het “imposter syndroom”?
Wil je nu eens echt weten wat creativiteit is?
Wil je gewoon praktisch aan de slag met deze kennis?
Wil je je cognitief kapitaal vermeerderen?
Wat doen succesvolle mensen om hun veerkracht te verhogen?
Wil je meten wat nudging is?
Wil je spreken met impact?
Wil je tips om je creativiteit en veerkracht te verhogen?
Ken je de basis van emotionele intelligentie? En hoe pak je dat dan aan?
Wil je nu eens uitstekende info over dit onderwerp?
Wil je je eigen veerkracht meten en wil je daar feedback over van een deskundige?
Wil je één van de topmensen van de neurowetenschappen ontmoeten?

 

Op 16 november zullen we een ganse dag over veerkracht praten. Van theorie naar praktijk. Midden oktober ontvangen alle deelnemers een vragenlijst van M. Portzky, de referentie over dit thema in ons taalgebied. Hij zal alle deelnemers een individueel rapport sturen of dat rapport meebrengen op 16/11. Verder zal hij op 16/11 gedurende twee uur spreken over de praktijk van veerkracht.  Geen theoretische uiteenzetting dus, maar zeer praktijk gerelateerd en je hebt als het ware ook uw eigen score bij de hand. 
Michael Portzky studeerde af aan de Gentse Universiteit als klinisch Psycholoog. Hij specialiseerde zich nadien in de neuropsychologie. Hij maakt een uitgebreide studie waarbij voor de Vlaamse en Nederlandse populatie gekeken wordt wat de ‘normale waarden’ zijn wat betreft ‘Resilience’ (ofwel de mate waarin men opgewassen is tegen de uitdagingen en tegenslagen van het leven), en hoe specifieke groepen zich verhouden tot die normale waarden.) Hij is tevens auteur van de enige gevalideerde en genormeerde Nederlandstalige vragenlijst omtrent Mentale Veerkracht en van een bestseller over Veerkracht - uitgegeven bij Witsand). Hij bevraagt ook het  “Palliatieve Pallet”. Dit gaat na in welke Mate je stress probeert te reduceren door afleiding te zoeken in stres reducerende activiteiten. Meer bepaald welke activiteiten je gedachten wegtrekken van datgene dat je verdrietig of boos maakt, waardoor deze activiteit als stress reducerend, ‘palliatief’ ervaren wordt.

Aangezien er uiteraard door wisselende invloeden zoals tijdsgebrek, ziekte, wat krapper bij kas zitten, en zo verder, soms grote verschillen kunnen zitten in de frequentie waarmee je dergelijke activiteiten ook effectief kon uitvoeren,  is dit een onmisbare aanvulling van het concept veerkracht.

Dat heeft vele voordelen:

  • De mentale gezondheid wordt breder in kaart gebracht.
  • Advies wordt waardevoller en concreet.
  • We kunnen snel meetbare veranderingen laten zien en voelen.

M. Portzky is een bevlogen spreker die zijn publiek uren kan boeien. In zijn lezing legt hij in begrijpelijke taal uit wat we moeten weten over veerkracht, en licht hij zijn actieplan toe voor al wie stap voor stap wil herstellen van schade veroorzaakt door stress en aanverwante problemen. En het is meegenomen dat alles stevig is gefundeerd, de vragenlijsten zijn gevalideerd en betrouwvol. Met andere woorden, geen prietpraat maar gefundeerde kost. Humoristisch en boeiend gebracht.

Nadien zal L. Swinnen het kort hebben over nudging en neurotransmittors en hun  beïnvloeding en hun effecten op veerkracht. Luc Swinnen is arts en  bedrijfsconsulent en coach in verband met stress en burn-out. Hij publiceerde in tal van internationale en nationale tijdschriften en is een welbespraakt spreker op congressen. Swinnen is auteur van zes bestsellers.

In de namiddag komt dan de kers op de taart. Deze drukke dag wordt dan besloten met een boeiende lezing van Dick Swaab. Hij is een zeer bekende neurowetenschapper, eigenlijk de vader van de neurowetenschap. Dick Frans Swaab  is een Nederlandse aerts en neurobioloog, die bekendheid geniet als hersenonderzoeker. Hij is emeritus hoogleraar in de neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en was tot 2005 directeur van het Nederlandse Insituut voor Breinonderzoek van de Koninklijkse Nederlandse Academie van Wetenschappen.  Swaab leidt een onderzoeksgroep aan het Nederlandse Herseninstituut in Amsterdam. Hij is de auteur van verschillende boeken, recent nog de bestseller “ Ons Creatieve Brein”. Hij is een onderhoudend en boeiend spreker en het is ons een eer hem te mogen ontvangen.

 Praktisch:

VEERKRACHT, VAN THEORIE NAAR PRAKTIJK

Sprekers: 

M. PORTZKY

DR. L. SWINNEN

PROFESSOR EM. DR. DICK SWAAB

 

WAAR: Trainingscentrum ST.-Guislain te Gent van 9u tot 16u.

Beperkt aantal deelnemers. Deze ééndaagse workshop vindt  NIET plaats in het auditorium maar wel in  één van de andere ( kleinere)  zalen van het centrum. We beperken dus bewust het aantal deelnemers omdat het gaat over een interactieve workshop en lezing.  Dus, wees er tijdig bij.

INVESTERING: 549 euro ex. BTW. Mensen die al een cursus gevolgd hebben van Different (of zullen  volgen in 2017) betalen 500 euro ex. BTW. 
Middagmaal ( broodjesmaaltijd) en pauze inbegrepen.

 

Wij kijken er naar uit! 

Product in de kijker

Burn-out
Verkozen tot boek van de maand door www.burnin.nl

Nieuws

 meer nieuws

Het werkgeheugen

Wanneer de term kortetermijngeheugen wordt gebruikt bedoelt men dat men een kleine hoeveelheid informatie gedurende een korte termijn kan vasthouden.  Het bewaren van nieuwe informatie is een ingewikkeld proces. De informatie ...

Het Zeygarnik effect2

Een verbazingwekkende proef om de effecten van zelfsabotage aan te tonen was de proef van Zeigarnik. We noemen de resultaten ook het Zeigarnik effect. We weten nu dat veel mensen echt ...

Ik zing want ik ben gelukkig of ben ik gelukkig omdat ik zing?

 

 

Een van mijn cursisten volgt dansles, om zich te ontspannen. Eens geen yoga of Tai Chi, maar “iets” anders. Ze is opgetogen. Ze groeit en beweegt zich vol gratie. En daardoor ...

schrijf hier in op

onze nieuwsbrief

e-mail

© 2018 dr Luc Swinnen, consulent stress management Creatie: Stardekk ×